LANENO SEME ZA RAVNOTEŽU HORMONA

11.10.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 288 | Autor: | 0

Četiri načina na koji laneno seme može da poboljša nivo hormona kod žena

LANENO SEME ZA RAVNOTEŽU HORMONA

Laneno seme može pomoći u ublažavanju simptoma menopauze i smanjenju rizika od raka dojke povezanog s estrogenom kod žena.

Kako laneno seme utiče na status hormona?

Laneno seme sadrži jedinjenja koja se zovu lignani, koja imaju fitoestrogena svojstva. Fitoestrogeni su jedinjenja na biljnoj bazi koja mogu da oponašaju efekte estrogena u telu. Kod žena, laneno seme može pomoći u balansiranju nivoa estrogena na nekoliko načina.

Balansiranje hormona

Reguliše nivo estrogena: Laneno seme sadrži i estrogene i antiestrogene supstance. One se mogu vezati za receptore estrogena i ili oponašati ili blokirati delovanje prirodnog estrogena u telu, u zavisnosti od okolnosti. Upravo ovo svojstvo pomaže u regulisanju nivoa hormona.

Metabolizam hormona: Lignani u lanenom semenu mogu uticati na metabolizam hormona u telu tako što pretvaraju jače oblike estrogena u slabije oblike. Ovo može biti korisno u uslovima gde je povišen nivo estrogena.

Simptomi menopauze: Laneno seme je proučavano zbog njegovog potencijala da ublaži simptome menopauze kao što su talasi vrućine koji su često povezani sa opadanjem nivoa estrogena.

Zdravlje dojke: Neka istraživanja sugerišu da laneno seme može imati zaštitni efekat na tkivo dojke smanjujući rizik od raka dojke povezanih sa nivoom estrogena.

Dnevna doza

Možete jesti dve kašike lanenog semena u prahu dnevno. Savet j da samleveno seme čuvate u hermetički zatvorenim staklenim posudaa u frižideru. Možete ga konzumirati s jogurtom, posuti preko salata ili staviti u neko drugo jelo.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: panco971 / gettyimages.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem