4 MIRISA SVEĆA KOJI ĆE UBLAŽITI ANKSIOZNOST

13.10.2023 | AKTUELNO | Pregleda: 168 | Autor: | 0

Da li ste se ikada zapitali koji mirisi dokazano trenutno smanjuju anksioznost i podižu raspoloženje?

Naučno je dokazano da nas miris sveće smruje. U stvari, često se sveće koriste u raznim terapijama kako bi se pacijent osećao opuštenije i udobnije. Ovaj oblik „terapija svećama“, bila je korisna za mnoge širom sveta.

Terapija svećama ublažava anksioznost

Pre nekoliko vekova, ljudi širom sveta počeli su da koriste mirisne sveće za bezbroj rituala. Nije ni čudo jer ežno treperenje svetlosti sveće postaje očaravajuće.

Postoje neki mirisi za koje se vremenom pokazalo da imaju određena lekovita svojstva i podstiču podizanje raspoloženja kod mnogih ljudi. Prema izveštaju Columbia Medicine, evo 4 mirisa koji će pomoći kod anksioznosti.

Četiri mirisa koja će oterati anksioznost

1.Pomorandža: Ublažava tugu

Miris esencijalnog ulja pomorandže će vam pomoći da se opustite i smanjite stres. Pomorandža će izazvati neka sećanja na srećne trnutke trenutno poboljšavajući tužno raspoloženje. Zapalite sveću s mirisom pomorandže ili mandarine kako biste se ponovo ispunili osećajem sreće.

2. Žalfija: Podiže raspoloženje

Miris žalfije trenutno može da pofigne raspoloženje. Imamo toliko loših misli koje nas redovno opsedaju zbog čega je teško održati dobro raspoloženje. Kada upadnete u takvo stanje upalite sveću s mirisom žalfije da biste regulisali svoje raspoloženje.

3. Limun: Mentalna jasnoća

Kao što smo spomenuli, teško se odbraniti od loših misli koje ne samo da donose loš osećaj, nego utiču i na fokus. A to nije nimalo prijatno kada je neko pretpran poslovnim obavezama. Sveće s esencijalnim uljem limuna može da podstakne odstaći mentalnu budnost i fokus. Upalite ovu sveću kada treba da se usredsredite na zadatak ili samo da utišate “metalno brbljanje”.

4. Lavanda: Pomoći će vam da se opustite

Ako ste ikada zabili nos u gomilu lavande otkrili ste da vas je treuntno opustila. esencijalno ulje lavande dokazano može pomoće da se opustite i dobro spavate. Upalite sveću s esencijalnim uljem lavande na kraju stresnog dana pomoći će vam da se opustite.

Nauka je dokazala da ova četiri mirisa mogu da vas opuste i oslobađa od stresa, ali i prizvati u sećanje lepe trenutke. Ostali mirisi koje možete uključiti su pepermint u slučaju glavobolje, mučnine migrene ili mučnina ili bergamot za umor. Možete uključiti mirisne sveće u svoju dnevnu rutinu. Dokazano je da svakodnevna meditacija ublažava stres. Paljenje sveće na početku vaše prakse može vam pomoći da ostanete fokusirani na važne stvari - poput disanja i razbistrivanja uma. Pored toga, paljenje sveće pre opuštene rutine vežbanja ili joge takođe će vam podići raspoloženje

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: Santje09 / gettyimages.com

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  ZBOG RENOVIRANJA Biljnog centra Magično bilje na adresi Maksima Gorkog broj 25,
  koje će se vršiti u periodu od 12.10. do 22.10.2023., Biljni centar Magično bilje na adresi
  Brankova 16, radiće u produženom radnom vremenu, od 9h do 20h.
  Dostupni smo kako za online, tako i za telefonske porudžbine kao i do sada, na brojeve
  telefona:
  011/ 2420-955
  011/2450-782
  011/3283-507
  064/6433-055


  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem